1.Executati doar picturi pe pereti?

In afara de picturile murale, ca activitati conexe am pictat tablouri pentru dormitoare, livinguri, bucatarii, tablouri pentru copii si adulti, dar nu m-am axat doar pe pictura. Am colaborat cu o editura pentru realizarea unei carti de colorat pentru copii, am confectionat felicitari pentru diferite sarbatori, decoratiuni din diferite materiale pentru serbari in scoli si gradinite (din carton colorat, hartie colorata, hartie creponata, figurine din gips, polistiren etc), in functie de tema serbarii respective.

2.Cat timp ia pictarea unui perete?

In functie de complexitatea desenului, de la cateva ore la cateva zile. Un personaj de 1mp, mai simplu, imi ia cam 4-5 ore, cu tot cu proiect, iar unul mai complex max 8-10 ore. De obicei, urmaresc incadrarea oricarui desen intr-un tot unitar, un “decor” cat de mic, care sa dea senzatia de apartenenta la locul respectiv, si nu “aruncarea” simpla a unui personaj pe un perete alb si gol al unei camere.

3.Ce culori sunt folosite?

La picturile pe perete si tablouri, folosesc culori acrilice, pe baza de apa, cu uscare rapida, stralucitoare, care nu degaja miros si nici nu sunt toxice. Se pot executa si “efecte speciale”, cu vopsea fosforescenta, vopsea cu sclipici, sau chiar figurine mici de gips, lacuite ori materiale textile, carton sau hartie creponata, incorporate cu grija in cadrul picturii.

4.Sunt necesare pregatiri speciale ale suprafetei de lucru (in cazul peretilor)?

Este de preferat ca peretele sa fie vopsit cu lavabil, alb sau orice alta culoare deschisa, nu sunt necesare tratamente speciale. Picturile se pot executa si dupa ce camera este deja mobilata, lucrarea se executa cu grija, nu se murdareste sau stropeste parchetul sau mobila. Culorile sunt foarte rezistente, durata lor de viata este egala cu durata de viata a peretelui. Daca se solicita, se poate acoperi cu un strat suplimentar de lac pentru un plus de rezistenta si stralucire.

5.Care desene sunt cele mai solicitate?

In general, merg pe ideea de original, de adaptare a culorilor, desenelor si personajelor in functie de cerintele camerei si a celor care locuiesc in ea.
De exemplu, la camerele bebelusilor primeaza desenele cu copii mici, cu ursuleti, cu puisori, luna, stele, norisori, culori  linistitoare, bleu, vernil, galben deschis.
La copiii de 3-4 ani, sunt preferate desenele animate “clasice”, “Tom si Jerry”, “Mickey Mouse”, “Alba ca Zapada”, “Cenusareasa” etc.
Pentru copiii cu varste ceva mai mari, de la 6-7 ani in sus, cand deja au preferinte in materie de desene animate, sunt solicitate cel mai mult personajele cunoscute astazi, pe care ei le vad la televizor, in filme si reviste: fetitele isi doresc ponei, printese, castele, zane, spiridusi, sirene, iar baietii inclina spre masini, in special cele de curse, cele din filmul “Cars”, personaje pozitive care ies mereu invingatoare din luptele cu “cei rai”: Batman, Spiderman, Incredibilii etc.

6.Care este metoda de lucru si cum se ajunge la proiectul final de decorare al unei camere?

In urma solicitarii primite, merg la domiciliul clientului (sau sediul care trebuie decorat), are loc o discutie despre tema dorita, se fac masuratori si se prezinta in cel mai scurt timp mai multe solutii de culori, personaje si amplasarea lor in spatiul existent, cu sablon sau fara, pana in momentul in care clientul este de acord cu proiectul.
Se poate face si o previzualizare a desenului viitor, pe baza fotografiei camerei, perpendiculara pe perete, pentru  a se obtine o imagine cat mai clara a ceea ce se va obtine la final.
La urma se stabileste pretul, impreuna cu clientul.

7.Care este pretul executiei unei picturi pe perete?

Pretul este accesibil, este calculat pe metru patrat si depinde de complexitatea desenului si gradul de acoperire al peretelui. Pentru suprafete mai mari de 10mp se acorda si un discount – desigur, ofertele sunt personalizate in functie de camera, de ceea ce se doreste si-bineinteles-negociabile.